0

Teater fredag den 23 feb kl 19.00

 
Ett revolutionärt folklustspel där skeletten kräver upprättelse och ber oss skärskåda vår egen tid.

Entré 100:-, studerande 50:-
Boka biljetter hos Elinor 0706-550181

Året är 1675. I byn Torsåker i Ångermanland halshuggs och bränns 71 människor på bål. Det är Sveriges största massavrättning i fredstid och på några dagar dödas var femte kvinna i byn. Tidens tro drabbar människan står det på en minnessten för ett av alla häxbål. Så, hur såg tidens tro ut? Var de galna på 1600-talet och trodde att det fanns kvinnor som åkte på en ko till Blåkulla för att bola med satan, äta små barn och skapa svält och missväxt? Eller fanns det en hemlig agenda, en plan, från högre ort?

Med tvära kast mellan humor och allvar, dåtid och nutid, tar fyra skådespelare med oss på en resa från 1600-talet till dagens Sverige. 

Vad vill vi bära med oss från vår historia? Och hade du varit en av dem som bar ved till bålet? 

Therese Söderberg som skrivit manus till Häxor – när drevet går och är dramatiker och dramaturg, utbildad på Dramatiska Institutet och har skrivit en mängd pjäser. Therese har arbetat som dramaturg på Teater Västernorrland sedan 2012.

Maria Löfgren har bearbetat och regisserat Häxor – när drevet går. Maria har arbetat som regissör i 25 år, både med egna frigrupper och på Sveriges läns- och stadsteatrar. Som en av de största produktionerna kan nämnas Jösses flickor – Återkomsten som spelade på Stockholms Stadsteater med närmare hundratusen personer i publiken. 

Föreställningen spelades under våren 2017 för fulla hus i Sundsvall, samt på turné i Västernorrlands län.

Produktionen är ett samarbete mellan Riksteatern och Teater Västernorrland.

Kommentera här: